MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Met het voorbeeld van een verpakkingsmachine

Elke installatie vormt andere uitdagingen voor de besturing. Soms is een groot aantal in- en uitgangen centraal nodig en een volgende keer weer decentraal. Vaak zijn geringe afmetingen beslissend, terwijl voor andere toepassingen de temperatuurregeling, positionering of de verwerking van analoge waarden op de eerste plaats staan.

De ideale oplossing voor de constructeur is een standaardbesturing die kan worden aangepast aan de individuele eisen van een toepassing. Precies dat is MELSEC System Q.

Compact

Door de modulaire opbouw neemt het MELSEC System Q minder ruimte in de schakelkast in beslag dan veel andere besturingen. Bovendien biedt Mitsubishi een grote keuze I/O- en speciale modules met geringe afmetingen die nog meer bijdrage tot ruimtebesparing. Voor het geval dat het een keer echt krap wordt, staat een compacte, onscheidbare unit uit moduledrager, voedingseenheid en CPU ter beschikking die door netwerkmodules of decentrale I/O's kan worde uitgebreid.

Flexibiliteit

Bij het ontwerp van een besturing voor een bepaalde machine speelt vaak de flexibiliteit een beslissende rol. Veel fabrikanten van machines ontwikkelen productassortimenten die een basisconcept voor de besturing vereisen dat met de steeds groter wordende capaciteit van de machine met extra functies wordt uitgebeid. Hiervoor is het MELSEC System Q ideaal.

Het System Q omvat een grote keuze aan modules, inclusief meer dan 22 verschillende temperatuur- en analoge modules, 20 verschillende positioneermodules en veel communicatiemodules.

Deze modules kunnen niet alleen worden gecombineerd met de basis- en top-PLC-CPU's, maar ook met de PC-, proces- en motion-CPU's, de C-CPU, de webserver en de redundante CPU's.

Eenvoudige programmering

Bij bijna elke besturingstoepassing ontstaan mede de grootste kosten uit de tijd die voor de planning en programmering nodig is. Het MELSEC System Q lost dit probleem op door gebruiksvriendelijke, intuïtieve programmeringstools. Daarbij hebben wij herbruikbare programmaonderdelen en het gebruik van functiemodules en de procesbesturing op de voorgrond geplaatst. Geïntegreerde tools voor een eenvoudige en snelle configuratie van speciale modules helpen mede om kosten te besparen.