MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Een eenvoudige strategie om menselijke fouten te voorkomen

 

Typische toepassingen

De Guided Operator Solutions (geleide fabricageoplossingen) van Mitsubishi Electric bieden een groot aantal ergonomisch vormgegeven bedieningsapparaten en deze kunnen in vele industriële gebieden, zoals transportmiddelenindustrie, logistiek, halfgeleiders en gezondheidszorg worden toegepast.

Grijpprocessen

De grijpprocessen zijn een belangrijk onderdeel, waarin de productie-efficiëntie en de productkwaliteit kan worden verbeterd. De geleide fabricageoplossingen (Guided Operator Solutions) verlagen die totale manuren significant, elimineren de fouten bij het grijpen van onderdelen en verminderen ook de vermoeidheid van de operator.

Nieuwe aanvoer van onderdelen

De nieuwe aanvoer van onderdelen is een ander onderdeel, waar fouten kunnen ontstaan en deze kunnen een domino-effect in de kwaliteitscontrole bij de assemblage veroorzaken. De Guided Operator Solutions (geleide fabricageoplossingen) registreren precies waar nieuwe aanvoer van onderdelen nodig is en zorgen ervoor dat bij de bak de juiste onderdelen worden bijgevuld.

Productiecellen

Het model van 'productiecellen' bij de assemblage wordt over het algemeen in fabrieken toegepast die veel verschillende producten met een laag aantal stuks produceren en waar een enkele operator verantwoordelijk is voor de complete assemblage. De geleide fabricageoplossingen (Guided Operator Solutions) kunnen fouten bij de bron voorkomen en het risico van nabewerking aan het product verlagen.

Onderdeelsamenstelling

Bij de onderdeelsamenstelling moeten door de operator componenten in een opeenvolgend productieproces aan de hand van een gedetailleerde werkinstructie in een bepaald aantal onderdelen uit verschillende bakken worden genomen. De Guided Operator Solutions (geleide fabricageoplossingen) zorgen ervoor dat de juiste componenten in het juiste aantal in de onderdelenbox worden geplaatst, waardoor tijd wordt bespaard en fouten worden verminderd.

Substantiële voordelen

Mitsubishi Electrics Guided Operator Solutions (geleide fabricageoplossingen) verlagen niet alleen het risico van problemen in het productieproces significant, naar deze oplossingen kunnen ook in een groot aantal industriële takken voor het welzijn van managers en gebruikers worden gebruikt.

Vóór de implementatie van de Guided Operator Solutions

Na de implementatie van de Guided Operator Solutions

Met de geleide fabricageoplossing (Guided Operator Solutions) van Mitsubishi Electric ter plaatse leidt het automatische systeem de medewerker naar de juiste onderdelenbak, hetgeen door het oplichten van een aanduiding in de buurt van de juiste opnamepositie of door het openen van een deksel gebeurt en door de gebruiker moet worden bevestigd als deze het juiste onderdeel heeft opgepakt. Natuurlijk wordt het grijpen daardoor niet alleen aanzienlijk betrouwbaarder en foutlozer, maar ook veel sneller, zodat de kwaliteit en de productiviteit tegelijkertijd verbeteren.

Een volledig geïntegreerde oplossing

Eenvoudig

Het ontwerp van de Guided Operator Solutions (geleide fabricageoplossingen) is gebaseerd op vereenvoudigingsconcepten.
 • Terminals kunnen direct worden gemonteerd op buizenframes.
 • Voorgefabriceerde kabels voor eenvoudige en kostenbesparende bedrading
 • Intuïtieve aansluitingen voor snelle netwerkinstallatie
 • De software maakt eenvoudige configuratie, programmering en onderhoud mogelijk.

Veelzijdig

Het grote aantal ter beschikking staande terminals maakt een oplossing van Mitsubishi Electric voor haast elke toepassing mogelijk.
 • Foto-elektrische sensoren maken hoge grijpsnelheden mogelijk.
 • Drukknop- en hefboomterugkoppel-actuatoren voor kostengevoeligere toepassingen
 • Bedieningsapparaten met opengaande/sluitende deuren voorkomen fysiek grijpfouten.
 • Apparaten met een "teller-"aanduiding maken het de assemblagemedewerkers mogelijk om meerdere onderdelen van dezelfde grijppositie op te pakken.

Uitbreidbaar

Besturingen van Mitsubishi Electric zijn het hart van de Guided Operator Solutions (geleide fabricageoplossingen) met gedecideerde masters die met het netwerk van de bedieningsapparaten communiceren.
 • De PLC's gaan van de eenvoudige FX-serie tot complexere modulaire series, zoals L-serie, System Q of iQ-R.
 • Apparaten, zoals barcode-scanners, elektrische schroevendraaiers of Vision-systemen kunnen gemakkelijk worden verbonden met de besturing.
 • Intuïtieve GOT-bedieningsapparaten van Mitsubishi Electric tonen werkinstructies als leesbare tekst.
 • Aandrijf- en robottechnologie kan in één productiecel worden geïntegreerd.

Geïntegreerd

Montagetaken moeten vaak in de veelzijdige bedrijfsomgeving van een fabriek passen, waar de verbinding met ERP- en MES-systemen absoluut noodzakelijk is.
 • Aansluitmogelijkheden van meerdere grijptoepassingen op CC-Link en CC-Link IE-netwerken.
 • High-speed-datacommunicatie maakt het synchroniseren van taken mogelijk.
 • De MES-technologie verbindt bedrijfssystemen om hulpbronnen en productiecapaciteit in real time te beheren.

Opties van het bedieningsapparaat

De Guided Operator Solutions (geleide fabricageoplossingen) bieden een groot aantal terminals. Deze gaan van eenvoudige led- en drukknopapparaten tot aan apparaten met deurbesturing. Opties voor hefschakelaars en foto-elektrische klemmen zijn eveneens verkrijgbaar.

Accessoires

Master en gateways

Poka Yoke = fouten voorkomen

Poka-Yoke is een methode om bij de productie of in de logistiek fouten bij de bron te voorkomen voordat deze ontstaan. Gebaseerd op de principes van Poka Yoke, hetgeen vrij vertaald 'storingspreventie' betekent, heeft Mitsubishi Electric de geïntegreerde Guided Operator Solutions (geleide fabricageoplossingen) ontwikkeld.