MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Modulaire robot- en automatiseringssimulatiesoftware, waarmee alle Mitsubishi-robots kunnen worden geïntegreerd.

De Finse simulatie-expert Visual Components heeft zich aangesloten bij de e-F@ctory Alliance van Mitsubishi en biedt een software voor robot- en automatiseringssimulatie aan. Met de Visual Components Suite is het heel eenvoudig om het productieproces van een cel of een hele lijn te simuleren. Robots, losse onderdelen, machines, behuizingen, wanden en alle andere noodzakelijke elementen van een arbeidscel worden in componentenbibliotheken ter beschikking gesteld. In de bibliotheek voor simulatie is er ook een geanimeerde menselijke arbeidskracht om een vergelijking met een handmatige oplossing te kunnen maken. Bovendien is het mogelijk om eigen CAD-bestanden te importeren.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Visual Components levert niet alleen een afbeelding, maar een volledig geanimeerd driedimensionaal PDF van de simulatie dat met Adobe Acrobat Reader ® bekeken kan worden. Dat betekent dat u stap voor stap uw toepassing kunt doorlopen en ook een kijkje achter de schermen mogelijk is. De bestandsgrootte van de PDF is daarbij zo klein dat het probleemloos per e-mail kan worden verstuurd.

Eenvoudige optimalisering

De 3D-simulatie maakt het mogelijk om de productie als volgt te optimaliseren:

  • Schatting van het prestatievermogen
  • Berekening van doorlooptijden
  • Bottleneckanalyse
  • Optimalisering van de buffergrootte
  • Onderzoeken naar de productiestrategieën

Een totaaloplossing

Om de visualisatieoplossing af te ronden, biedt Visual Components ook een add-on voor de PLC-koppeling met de FX-serie, System Q en de L-serie. Door aansluiting van de I/O's aan de virtuele machine kan het PLC-programma vooraf worden getest en gecontroleerd, zo kunnen storingen tijdens de planningsfase betrouwbaar worden voorkomen.

Visual Components