MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Veilige en eenvoudige remote-access-oplossingen volledig geïntegreerd in Mitsubishi Electric-automatiseringsapparatuur

Secomea A/S is een particulier bedrijf en één van de leidende aanbieders van remote-access-oplossingen voor de automatiserings- en machinebouwindustrie. In de loop van de jaren heeft Secomea een indrukwekkend productassortiment met oplossingen op het gebied van firewall/VPN en industriële communicatie ontwikkeld en daarbij vooral aandacht besteed aan eenvoudige inrichting, gebruik en installatie van de toepassingen. Dit komt ook terug in de bedrijfsnaam, die in het Engels een afkorting is voor "veilige communicatie makkelijk gemaakt" (Secure Communication Made Easy). De remote-access-oplossing van Secomea wordt gebruikt door de belangrijkste machinebouwbedrijven en systeemintegratoren op de hele wereld.

Terwijl typische remote-access-oplossingen zijn gebaseerd op traditionele VPN, worden de bij dergelijke routing-oplossingen gebruikelijke veiligheidsproblemen en netwerkconflicten bij de Secomea-oplossing voorkomen door proxy-relay-verbindingen toe te passen. Dit biedt een grote flexibiliteit in het centrale beheer en een controle op de toegang van individuele gebruikers tot bepaalde apparaten – en dat op een hoog veiligheidsniveau en met volledige toegangsbewaking.

De oplossing bestaat uit een besturingseenheid in de fabriek (SiteManager) in de vorm van hard- of software en een web- of Windows-based Client (LinkManager) die door technici of eindgebruikers wordt bediend. Deze beide componenten worden via een centrale M2M-communicatieserver (GateManager) met elkaar verbonden.

De veiligheid van de oplossing is gecertificeerd ("Security Certified") door de Duitse veiligheidsspecialist ProtectEM GmbH in nauwe samenwerking met de Duitse Technische Hogeschool Deggendorf. De certificering is gebaseerd op een auditing-proces conform NIST SP800-115 & ISECOM OSSTMM, het concept-auditing op BSI (Bundesamt für Informationssicherheit = Duitse federale dienst voor informatiebeveiliging), ISA 99 en IEC 62443, in combinatie met een uitgebreide componenten- en systeem-audit om continue veiligheid te waarborgen.

Met de Secomea-oplossing kan Mitsubishi Electric een compleet veiligheidsconcept voor remote-access-verbindingen aanbieden dat aan kleine tot grote toepassingen kan worden aangepast – als onderdeel van het MELSEC System Q voor verschillende toepassingen (databankverbindingen) en protocollen (IEC60870, IEC61850, DNP3 ...) of voor programmering en visualisering. Bovendien wordt ook voldaan aan de eisen van andere producten uit de besturings- , aandrijf- en robottechniek. Met dit veilige remote-access-concept ondersteunt Mitsubishi Electric alle relevante apparaten voor complete integratie in één enkele toepassing.

Secomea