MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Leidende aanbieder van gestandaardiseerde MES-oplossingen voor de discrete productie. Biedt een naadloze aansluiting op de MES IT-interface van Mitsubishi Electric.

Volledige MES-oplossingen

Een systeem voor alle eisen – Een geïntegreerde methode

Transparantie is tegenwoordig zeer belangrijk voor productiebedrijven. Door steeds grotere verplichtingen van de overheid, van standaardiseringsmaatschappijen, van klanten en van aandeelhouders wordt het voor het management steeds meer van levensbelang om te weten wat waar en hoe in het bedrijf gebeurt.

Het MES-concept MPDV Hydra brengt alle kritieke functies van een productiebedrijf in één enkel systeem bijeen om voor alle bedrijfsprocessen volledige transparantie te creëren.

MPDV heeft zich bij de e-F@ctory Alliance aangesloten om de doelstelling te ondersteunen om de oplossingen van Mitsubishi Electric met de allerbeste oplossingen van externe aanbieders te combineren. Het MES-systeem Hydra van MPDV is een bedrijfsgegevensverwerking als tegenhanger van de MES IT-interface van Mitsubishi Electric. Deze module van het iQ-platform biedt een eenvoudig en snel inzetbaar direct informatiekanaal tussen het productieniveau en IT-systemen, zoals Hydra.

Transparante productie

Hydra is een omvangrijke oplossing voor registratie en beheer van de productiegegevens op het productieniveau. De ruwe data wordt geleverd door de MES IT-interface en zo verder verwerkt dat omvangrijke informatie via gebieden met kritieke productieprocessen zichtbaar worden.

Voorkom ergernis

Het is natuurlijk niet voldoende, alleen te weten dat er een probleem is. Idealer zou het zijn als het MES in staat was om een probleem reeds te voorspellen voordat het optreedt, zodat op tijd kan worden ingegrepen voordat er afval wordt geproduceerd. De Hydra-module voor het verzamelen van gegevens beschikt oer deze vaardigheid.

Functies op hoog niveau

Hydra biedt naast het focussen op processen op productieniveau ook waardevolle functies voor het management van een bedrijf, zoals materiaal- en productielogistiek, productieplanning en meer.

MPDV biedt door gecertificeerde interfaces bij veel SAP®-modules ook volledige ondersteuning voor SAP®-toepassingen. Daarom kunnen huidige gebruikers van SAP® ook vol overtuiging MES-oplossingen ontwerpen die op Hydra zijn gebaseerd.

mpdv