MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Besturings-/batch-systeem op receptuurbasis dat direct op modulaire PAC van Mitsubishi Electric draait.

INEA is de in Slovenië leidende aanbieder van automatiseringstechniek, procesbesturing en bedrijfs-IT, en specialist in energiemanagement.

Energie en ecologie

Op de gebieden energie en ecologie biedt INEA een reeks geïntegreerde oplossingen aan. De scala gaat daarbij van de haalbaarheidsstudie en projectconceptie tot aan de inbedrijfstelling, oplevering en het onderhoud van het systeem.

Binnen dit raamconcept voor het energie- en automatiseringsmanagement in productiebedrijven biedt INEA systemen voor het compenseren van elektrische piekbelastingen. Daarin geïntegreerd zijn het meten van energiestromen, het toepassen van capaciteitsindicatoren en een energieverbruikbewaking voor energiedragers, zoals bv. perslucht, water, biogas, stookolie of verschillende industriële gassen.

Energy Control Pack

Als jarenlange e-F@ctory-partner was INEA actief betrokken bij de ontwikkeling van het Energy Control Pack (ECP) van Mitsubishi Electric.

Voor een optimaal energiegebruik is een volledige transparantie van het productie- tot aan het directieniveau van een bedrijf vereist. Deze transparantie biedt het Energy Control Pack, dat gebaseerd is op het e-F@ctory concept van Mitsubishi Electric.

De belangrijkste kenmerken van het Energy Control Pack bestaan uit het verlagen van het stroomverbruik en het voorkomen of beter handhaven van piekbelastingen en zodoende het verlagen van de kosten. Het ECP is daarom vooral voor geschikt bedrijven met sterk schommelende verbruikspatronen.

Het modulaire Energy Control Pack biedt een schaalbaar concept dat de probleemloze uitbreiding tot een compleet systeem voor de controle van het elektrische energieverbruik mogelijk maakt en voor de besturing van alle energiebronnen kan dienen.

INEA