MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Decentrale telemetrieprotocollen op basis van de C-Controller-CPU

Integratie in straton en zenon

Mitsubishi Electric is met COPA-DATA een partnerschap aangegaan om haar gerenommeerde automatiseringshardware naadloos te integreren in de marktleidende softwareproducten, inclusief de telemetrieprotocollen van COPA-DATA.

COPA-DATA is een onafhankelijke fabrikant van software voor industrie- en energieautomatisering. De producten van COPA-DATA worden wereldwijd in de productie-industrie en in de energie-industrie gebruikt voor geautomatiseerde besturing, bewaking en optimalisatie van machines, installaties en stroomnetten. COPA-DATA combineert een gefundeerde ervaring in de automatisering met de nieuwe mogelijkheden van de digitale transformatie en ondersteunt klanten bij het eenvoudiger, sneller en doelgerichter omzetten van hun strategie.

De door COPA-DATA ontwikkelde software straton is een soft-PLC, die op een C-Controller van Mitsubishi Electric draait. Door de open structuur en de objectorientatie van de industriële automatiseringssoftware kan het softwareplatform zenon van COPA-DATA direct met het iQ Platform communiceren.

De IEC 61131-3-kernel van straton draait direct op de Mitsubishi-C-Controller. Binnen de kernel worden de variabelen van de verschillende aangesloten veldapparaten met hun specifieke aansluitprotocollen gedefinieerd. De gebruikers is zodoende instaat om een variabele te definiëren en te configureren. Dat kan bv.een IEC-61850-variabele zijn of gegevens van een veldapparaat die dan naar de Mitsubishi-PLC kunnen worden gekopieerd. De communicatie tussen iQ Platform en dit apparaat vindt dan heel eenvoudig plaats via het protocol.

Het grote voordeel voor de gebruiker is daarbij dat gebruik kan worden gemaakt van een groot aantal protocollen, die door der COPA-DATA-software ter beschikking worden gesteld.

De enorme schat aan ervaring van COPA-DATA, gecombineerd met omvangrijke protocolressources en de geïntegreerde hardware- en softwareoplossingen van het iQ Platform van Mitsubishi Electric, maken een naadloze besturing van een groot gebied van decentrale telemetrietoepassingen mogelijk.

Copa Data