MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Innovatieve beeldverwerkingssystemen voor een groot aantal toepassingen, speciaal in combinatie met robots en Motion-oplossingen van Mitsubishi Electric.

Cognex en Mitsubishi Electric werken sinds 2008 samen. De innovatieve beeldverwerkingssystemen verbinden de sterke kanten van de automatiseringsoplossing van Mitsubishi met de marktleidende beeldverwerkingstoepassingen van Cognex, zoals bijvoorbeeld In-Sight EZ, een compacte totaaloplossing die samen met Mitsubishi is ontwikkeld.

In-Sight EZ werd afgeleid van In-Sight Micro, maar is reeds voor directe aansluiting op een PLC van MELSEC System Q en/of een GOT-bedieningsapparaat via Ethernet voorgeconfigureerd. Een tevens mogelijke CC-Link-koppeling maakt de integratie met andere CC-Link-compatibele apparaten op een open netwerk mogelijk. Om de kosten voor de programmering te verlagen, ondersteunt MELSEC System Q het Cognex-systeem met speciaal ontwikkelde functiemodules, waardoor voor de configuratie van een systeem geen speciale programmering noodzakelijk is. Gecompleteerd wordt deze oplossing door de mogelijkheid op de gemaakte foto's op een GOT weer te geven. Ook de parameters van het Cognex-systeem kunnen via de GOT worden weergegeven en gewijzigd. Door deze speciale vaardigheden wordt met een minimaal aantal hardwarecomponenten maximale rendabiliteit bereikt.

Cognex