MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Een leidende, open programmeer- en besturingsomgeving voor direct gebruik op de C-besturing (iQ platform) van Mitsubishi Electric.

CODESYS is een leidende, hardwareonafhankelijke software voor het programmeren conform de internationale standaard IEC 61131-3 en een eenvoudige, makkelijk toegankelijke optie voor het programmeren van controllers en PLC's. Meer dan 250 fabrikanten van apparaten uit verschillende branches bieden apparaten voor de automatisering aan die met CODESYS kunnen worden geprogrammeerd. Hierdoor vertrouwen duizenden fabrikanten van installaties, systeemintegratoren en eindgebruikers over de hele wereld bij hun dagelijkse werkzaamheden op CODESYS.

CODESYS werd ontwikkeld door het in 1994 opgerichte Duitse softwarebedrijf 3S-Smart Software Solutions GmbH. Het systeem wordt gratis ter beschikking gesteld en kan eenvoudig van de website van het bedrijf worden gedownload.

Mitsubishi Electric biedt nu als optie voor haar C-Controller, een krachtige CPU voor industrieel gebruik, de programmeermogelijkheid door CODESYS aan. Met de C-Controller wordt het automatiseringsplatform MELSEC System Q voorzien van krachtige, PC-achtige functionaliteit. De samen met andere PLC-modules op een moduledrager te monteren C-Controller kan in het systeem als enige CPU worden gebruikt of met willekeurige andere CPU's van System Q samenwerken om zo een multidisciplinair automatiseringsplatform te creëren.

Het softwaretool bestaat uit twee delen: het programmeersysteem CODESYS en het runtime-systeem CODESYS SP. Het runtime-systeem maakt van elk apparaat een besturing conform IEC 61131-3 die met CODESYS kan worden geprogrammeerd. Geïntegreerde compilers zorgen ervoor dat de programmacode met optimale snelheid wordt verwerkt.

Alle vijf in IEC 61131-3 vastgelegde programmeertalen (toepassingslijst, gestructureerde tekst, contactplan, functieplan en procestaal) staan in de CODESYS ontwikkelingsomgeving ter beschikking. Het wereldwijde netwerk van de CODESYS systeempartners biedt een reeks diensten CODESYS aan, waaronder support voor eindgebruikers, trainingen, advies, applicatieondersteuning en systeemintegratie.

CODESYS