MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Of het nu gaat om voorspellend onderhoud, open netwerkoplossingen, robotstartsets, slimme oplossingen voor robotica, slimme geautomatiseerde handmatige werkplekken op basis van het Poka Yoke principe: hier vindt u onze trendthema's die voor u als bedrijf interessant kunnen zijn in één oogopslag!

Onze thema's

De nieuwe NZ2FT serie slice type remote I/O heeft een module breedte van slechts 11,5 mm. Per module kunnen tot 16 I/O worden aangesloten met een maximum van 64 I/O modules per station.

Indien de voeding is aangesloten op het kopstation en een extra voedingsmodule worden alle modulen van stroom voorzien. Het is dus niet nodig om de voeding op elke I/O module aan te sluiten.

Highlights

- Ruimtebesparende eenvoudige configuratie
- Minder bedradingstijd met afneembare push-in type connector
- Minder downtime met een hot swap functie
- Setup tool ingebouwd in de koppelingsmodule
Smart Manufacturing en Industrial Internet of Things (IIoT)-technologieën verbeteren de autonome besluitvorming in industriële processen.

Door in realtime holistische inzichten te bieden in de activiteiten op de werkvloer, verbeteren deze datagestuurde frameworks de processen en ondersteunen ze de implementatie van strategieën voor continue verbetering. Om het vereiste niveau van transparantie en beschikbaarheid van gegevens op lokaal niveau te realiseren, moeten bedrijven Edge Computing-systemen in hun frameworks integreren.

Jeremy Shinton, Product Manager voor Edge Computing Technologies bij Mitsubishi Electric, bekijkt hoe de Edge van cruciaal belang is bij de ondersteuning van de digitale transformatie van bedrijven.
Er zijn tal van scenario's waarin robotica kan worden ingezet om de productiviteit en nauwkeurigheid te verhogen en mensen te verlossen van de sleur van repetitieve taken. Cobots gaan nog een stap verder doordat ze naast menselijke operators kunnen werken op een echt collaboratieve manier.

Barry Weller, Robot Product Manager bij Mitsubishi Electric, bekijkt vijf redenen waarom bedrijven zouden moeten overwegen cobots te installeren.
De Verenigde Naties hebben hun 2030 Duurzame Ontwikkelings Doelstellingen om ieders levenskwaliteit te verbeteren; ze variëren van Armoede tot klimaatactie. Deze zaken gaan ons allemaal aan en zijn zinvol.

Ze zijn nog zinvoller als ze ons ook kunnen helpen om onze productiviteit kunnen helpen verbeteren, maar hoe uit zich dat in werkelijkheid?

Een interessant maar relatief onbekend feit over Japan is dat het een cultuur van zelfvoorziening heeft moeten ontwikkelen omdat het geen natuurlijke hulpbronnen heeft. In cijfers is het slechts voor 6% zelfvoorzienend op energiegebied.

Dus hoe slagen Japanse bedrijven het? In het geval van Mitsubishi Electric zijn energiebesparing en Kaizen (voortdurende verbetering), via het eF@ctory-concept, onderdeel geworden van het DNA. De successen in energiebeheer hebben geleid tot meerdere CDP-prijzen voor Klimaat en Water en zijn de bron van een gedrevenheid om haar ervaring en knowhow te delen.
Welk type robot pas je toe en waar moet je beginnen?

Industriële of collaboratieve? Dat is de vraag die iedereen zich stelt. We willen allemaal het maximale uit onze productie halen, maar de scheidslijn tussen de twee opties is niet zo duidelijk als je zou denken. Alles hangt af van de omgeving waarin de machine werkt, de manier waarop de operators met de robot moeten omgaan en de belangrijkste functies.

Hoe u kunt bepalen welk type robot het best bij uw toepassing past en hoe u deze kunt integreren.
Heeft u altijd al een industriële robot willen inzetten in uw productie?

Maak dan nu gebruik van één van onze speciale actiesets en overtuig u zelf van het gemak van 24/7 productie zonder er naar om hoeven te kijken.

Er is een ruime keuze uit maar liefst 3 verschillende SCARA robots, de nieuwste vrije arm robot en de collaboratieve Assista die maximale veiligheid en duurzaamheid biedt in toepassingen waar menselijke operators aanwezig zijn.
Compacte en kostenefficiënte krachtpatser!

De basisspecificaties van de nieuwe FX5UJ serie compact PLC’s bieden uitstekende prestaties die voor een breed scala aan toepassingen inzetbaar is.

Veel van de vertrouwde ingebouwde functies van de al bekende FX5U serie zijn beschikbaar voor nog meer gebruikersgemak. De multi-protocol ethernetpoort (CC-Link IE Field Basic, Modbus TCP/IP, SLMP etc.) maakt communicatie via maximaal 8 aansluitingen op het netwerk mogelijk en ondersteund meervoudige verbindingen met PC en andere apparatuur. Bovendien kan de Ethernetpoort worden gebruikt voor rechtstreekse SLMP communicatie met het bovenliggende niveau.

Net als de FX5U serie kan ook de FX5UJ serie aan beide zijden uitgebreid worden tot een totaal van 256 I/O met de bekende FX5 uitbreidingsmodulen.
Vernieuwing en nauwkeurigheid toevoegen aan uw machinebesturing zonder hoge kosten en tijdrovende programmering? De iQ-F besturing (Compact PLC) met de simple motion module is krachtig maar toch eenvoudig in gebruik waardoor u geavanceerde motion in uw applicatie kunt integreren.

De iQ-F motion modulen bieden u de extra's die u normaal gesproken alleen terug vind in dedicated/high-end motion systemen. iQ-F simple motion biedt high-performance netwerk gebaseerde motion controle voor betaalbare prijzen!
Waar u ook naar op zoek bent, met de flexibele inzetbaarheid van onze servo's met open netwerkverbindingen heeft u nu al het juiste antwoord op de uitdagingen van morgen.

Uw voordeel
Of het nu gaat om EtherCAT®, Profinet®, CC-Link IE Field of ethernet/IP™ - wij bieden een compatibele en krachtige servo oplossing voor elk systeem.
iQ Monozukuri biedt de benodigde PLC functieblokken, CAM profielen, voorbeeldprogramma's, HMI schermen etc. om snel en efficiënt de gewenste applicatie te bouwen. Deze oplossingen zijn samen met eindgebruikers ontwikkeld.

De gebundelde kennis zorgt voor een effectieve manier om uw installatie uit te breiden, het gebruik te vereenvoudigen en verbeterd het onderhoud. De gehele oplossingen zorgt voor gereduceerde ontwikkelingskosten en start-up tijd en optimaliseert uw productieprocessen.
Ondanks de digitalisering en volledige automatisering zijn er nog steeds complexe taken die alleen handmatig kunnen worden verwerkt. De "zero error" handmatige werkplek biedt u hiervoor een uniek totaalconcept.
Om een smart factory te kunnen realiseren, zijn het realtime gebruik van de plantfloor data en een efficiënte verbinding met de IT-systemen essentieel. Met e-F@ctory, door gebruik te maken van "edge computing", een technologisch concept voor informatieverwerking tussen de werkvloer en IT-systemen, is het mogelijk om data connectiviteit met optimale efficiëntie te bereiken.
De nieuwe collaboratieve robot van Mitsubishi Electric MELFA Assista verandert de manier waarop we over robotica denken. De MELFA Assista Cobot is gebouwd op basis van de bewezen robottechnologie van Mitsubishi Electric en is een robot van industriële kwaliteit die maximale veiligheid en duurzaamheid biedt in toepassingen waar menselijke operators aanwezig zijn.
CC-Link IE TSN combineert gigabit-bandbreedte met Time Sensitive Networking (TSN) om open netwerkoplossingen voor “smart factories” te leveren.

Het belangrijkste voordeel van TSN is dat het de combinatie van realtime controle met niet realtime informatie mogelijk maakt, terwijl de deterministische prestaties behouden blijven. Naar verwachting zal de bouw van “smart factories” worden versneld met behulp van het Industrial Internet of Things (IIoT).
Hoe ziet uw energieverbruik er eigenlijk uit? Weet u wat u kunt besparen als dit goed inzichtelijk is qua milieuoverwegingen en de hoge energiekosten.

EcoMonitorLight biedt u op een eenvoudige manier inzicht in uw energieverbruik. EcoMonitorLight is te verkrijgen in drie types om aan alle vraag te voldoen voor bijvoorbeeld aparte installaties of uw complete productie. Elke module is tevens uit te breiden met aparte logging of communicatie modulen.

Wij hebben het voor uw extra aantrekkelijk gemaakt met de MEnergy sets Basic, Easy en Smart. De Easy en Smart sets zijn uitgevoerd met een bedieningspaneel of SCADA met standaard voor geconfigureerde templates. Overtuig u zelf en kijk op de onderstaande pagina voor meer informatie.
De GOT2000 bedieningspanelen bieden u naast de standaard visualisatie vele extra functionaliteiten die uw processen optimaliseren. Of het nu om security, verbetering van uw onderhoud of het communiceren van procesdata naar een database gaat, de GOT2000 heeft het allemaal standaard voor u beschikbaar.

Enkele voorbeelden van functies die u niet wilt missen:
• Monitor uw processen vanaf elke locatie met de GOT Mobile functie die maar liefst 5 toestellen als mobiele telefoons, tablets PC's etc. kunnen voorzien van de GOT2000 applicatie.
• De GOT Easy Drive Control (frequentieregelaars, servo en robots) met standaard templates voor opstarten, instellen, machinediagnostiek en onderhouden van de systemen direct via de GOT2000.
• Communicatie van procesdata met een database (SQL, Oracle, is eenvoudig met de MES interface functie.
• Heeft uw productielijn meerdere onderdelen van diverse fabricaten dan is dat geen probleem om met behulp van de GOT Multi-channel functie tot 5 verschillende besturingen aan te sluiten.

Ontdek zelf welke extra functies het best bij uw processen passen.
Medio november is de nieuwe FR-E800 serie frequentieregelaar beschikbaar. Nieuw is een understatement als gekeken wordt naar de vele toevoegingen van functionaliteiten die met deze krachtpatser geboden wordt voor zowel IE3/4 als permanent magneetmotoren.

De FR-E800 optimaliseert met AI technologie de diagnose functionaliteit om nog sneller eventuele fouten te herkennen. Predictive maintenance wordt versterkt door het Corrosive attack level alert system dat tekenen van schade identificeerd die worden veroorzaakt door corrosieve gassen. Maar liefst twee standaard multi-protocol Ethernet poorten zorgen voor de communicatie op basis van CC-Link IE TSN, CC-Link IE Field Network Basic, Modbus/TCP en Profinet zonder additionele optiekaarten.
Eenvoudige visualisatie van servo en frequentieregelaar systemen met GOT Drive.

De GOT2000 biedt geavanceerde functionaliteit en verbetert de connectiviteit met Mitsubishi servo- en frequentieregelaarsystemen. De verbeterde functionaliteit van GOT Drive is ontworpen om de behoefte aan extra hardware en software te elimineren en past bij de toepassingen van de klant om het opstarten van het systeem te versnellen, het onderhoud te verbeteren en problemen op te lossen.
Sinds 1980 ontwikkeld Mitsubishi Electric Automation superieure robots voor de maakindustrie. Onze geschiedenis van de robot innovatie wordt gekenmerkt door een evolutie van kleinste footprint, snelheid, nauwkeurigheid, dynamiek en intelligentie.

Wat uw branche ook is, geautomatiseerde processen kunnen uw bedrijf voor uitdagingen stellen. Mitsubishi heeft de beste en betrouwbaarste oplossingen om aan uw industriële behoeften te voldoen. Uitblinkend in een groot toepassingsgebied, kunnen Mitsubishi robots de arbeidskosten verlagen, de veiligheid verbeteren en de productiviteit verhogen.
De toepassing van IoT technologie in de productie maakt het mogelijk om de productieapparatuur, de productiestatus en de productkwaliteit in real time te controleren. De feedback naar de apparatuur en de operators wordt eenvoudiger, waardoor de kosten van de gehele productie continu dalen. Door gebruik te maken van de gegevens die via het IoT worden beheerd, wordt een krachtige productielocatie gerealiseerd die zeer productief is en snel kan reageren op storingen.
Robottechnologieën blijven evolueren en een van de meest veelbelovende ontwikkelingen is de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI). We zien al een aantal AI functies die van invloed zijn op robotica. Bijvoorbeeld 3D vision sensing, waarbij de aanpassingstijd aanzienlijk wordt verminderd door AI. Ook wordt de nauwkeurigheid van force detection verbeterd door AI technologie te integreren met de force sensor.

Misschien wel een van de belangrijkste trends in AI met betrekking tot robotica zijn de verbeterde technologieën voor voorspellend onderhoud. Algoritmen voor machine learning bieden nog meer inzicht in de werking van de machine, niet alleen door de huidige prestaties te vergelijken met een vooraf vastgestelde basislijn, maar verder te gaan met het nemen van beslissingen over realtime gegevens en trends uit het verleden.
Zo klein en compact! De FR-CS80 is de nieuwe low budget frequentieregelaar van Mitsubishi Electric. Met het meest compacte ontwerp in zijn klasse stelt hij ook de hoogste eisen aan betrouwbaarheid en kwaliteit.
Mitsubishi Electric’s MELFA RV-8CRL is de nieuwste industriële robot die profiteert van de Smart Plus technologie. De kosteneffectieve, maar kwalitatief hoogstaande robot is vanaf het begin gebouwd om de onderhoudsvereisten tot een minimum te beperken.

Hij is voorzien van functies zoals een riemloos coaxiaal aandrijfmechanisme voor minder slijtage en maakt ook gebruik van de nieuwste servomotoren van Mitsubishi Electric. Deze nieuwe motoren hebben geen batterijen meer nodig wat deze robot vrijwel onderhoudsvrij maakt.

Door deze geavanceerde ontwerpkenmerken te combineren met AI-gebaseerd voorspellend onderhoud kan de beschikbaarheid aanzienlijk worden verhoogd, door zowel geplande als ongeplande stilstand te verminderen.
Onze e-shop biedt u in heel Europa niet alleen de mogelijkheid om puur te bestellen, maar ook vele andere opties zoals productonderzoek, prijzen, beschikbaarheid, werklijsten etc. om uw dagelijkse werk te vergemakkelijken.

Het is niet nodig om u te registreren om sommige functies te gebruiken.
Blijf up-to-date: In het MyMitsubishi profiel kunt u aanvinken of u onze gratis e-mailnieuwsbrief in uw eigen taal wilt ontvangen. Zo zorgt u ervoor dat u geen speciale evenementen of aanbiedingen misloopt. U ontvangt de e-mailnieuwsbrief automatisch met het laatste nieuws uit de wereld van de automatiseringstechnologie van Mitsubishi Electric. De onderwerpen zijn o.a. productnieuws, voorbeelden van toepassingen van Mitsubishi producten op elk gebied van automatisering, speciale aanbiedingen, de data van beurzen en informatie over evenementen voor klanten die door Mitsubishi Electric worden georganiseerd.

Het abonnement is gratis en geheel vrijblijvend. U kunt de nieuwsbrief op elk gewenst moment opzeggen in uw MyMitsubishi profiel.

Heeft u nog geen MyMitsubishi account? Geen probleem, klik op onderstaande link voor registratie.
Welkom bij WeKnow... onze kennis voor uw succes. Hier vindt u ons geavanceerde trainingsaanbod voor trendthema's rond onze product- en oplossingswerelden. Als u een onderwerp mist dat u interesseert, neem dan contact met ons op. Wij regelen graag individuele inhoud en trainingen voor
Mitsubishi Electric Factory Automation product catalogi en brochures van Edge Computing tot Low Voltage Switchgear.
Factory Automation equipment voor beginners
Deze cursussen zijn bedoeld om nieuwkomers in de Factory Automation in korte tijd een algemene kennis in de grondbeginselen en een overzicht van de relevante producten te geven. Voorbeelden: PLC's voor beginners, GOT voor beginners

Basis en Advanced edities
Deze cursussen leiden alle medewerkers op, te beginnen met de medewerkers die de Factory Automation voor het eerst benaderen en de medewerkers die ze al gebruiken. We introduceren de kenmerken van de producten, selectiemethoden, installatiemethoden, bedieningsmethoden, bedradingsmethoden en meer. Voorbeelden: GX Works 2/3 Basics, GOT Basics, MELSERVO Basics, FREQROL Basics, etc.
Waarom gebruikt Mitsubishi Electric de e-manual naast de al bestaande pdf’s?

• Altijd verzekerd van de laatste Handleidingen, Catalogi en technische documenten
• Geen verloren notities bij het vernieuwen van een handleiding
• Bookmark mogelijkheid
• Verschillende zoekmethoden met filtering door meerdere handleidingen (error codes, special devices, instructies, tekst, note, fuzzy search)
• Voorbeeld programma’s die met één mouse click te kopiëren zijn naar uw programmeer omgeving
• Wilt u uw eigen (project) documenten toevoegen aan de viewer dan kunt u gratis de e-manual create downloaden

Wist u dat u eenvoudig uw bookmarks en notities kunt delen met uw collega’s?

De e-Manual Viewer is een digitale bibliotheek van Mitsubishi Electric. Met de Viewer kunt u Mitsubishi Electric handleidingen catalogi en technische documenten in verschillende talen op aanvraag downloaden en op een intuïtieve, eenvoudige en gemakkelijk toegankelijke manier beheren.

U kunt ook tablet versies krijgen uit de App Store of Google Play Store. Scan de QR code voor de app of klik op de link voor meer informatie en de download.

Heeft u vragen neem dan contact op met ons?