MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Van transportbedrijf naar wereldconcern

De wortels van Mitsubishi liggen in 1870, toen Yataro Iwasaki met drie gehuurde stoomschepen in Osaka een transportbedrijf oprichtte. Door aankopen van bedrijven en nieuwe oprichtingen in andere sectoren, zoals mijnbouw, scheepsbouw, bankwezen, handel en onroerend goed groeide het bedrijf in de daarop volgende jaren uit tot een wereldconcern.

De oprichting van Mitsubishi Electric Corporation vond plaats in 1921 met de afsplitsing van het productiegebied voor elektrische scheepsaggregaten. Tegenwoordig is Mitsubishi Electric in meer dan 120 landen vertegenwoordigd met productieplaatsen, F&E-centra en verkoopkantoren.

De drie diamanten

De drie diamanten zijn het bekende handelsmerk van Mitsubishi Electric en van meer dan 40 andere, wereldwijd actieve bedrijven in de financiële-, handels- en industriesector.

Het logo is nauw verbonden met de bedrijfsnaam. Mitsubishi betekent zo veel als drie diamanten, afgeleid van de combinatie mitsu (= drie) en bishi (= steen/diamant).

Producten en diensten, die dit logo dragen, staan net als de naam zelf wereldwijd voor de meest moderne technologieën en topkwaliteit.