MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Snelle cyclustijd en innovatieve toevoersystemen voor nagenoeg alle soorten onderdelen in samenspel met industrierobots van Mitsubishi Electric.

Asyril ontwikkelt, produceert en verkoopt flexibele krachtige toevoersystemen voor onderdelen en componenten van maat <0,1 tot 150 mm. De innovatieve 3-as-vibratiestechnologie is geschikt voor losse onderdelen van alle geometrieën en maakt een extreem behoedzame aanvoerunit voor onderdelen mogelijk.

Asycube-voordelen

  • Compatibel met alle onderdeelgeometrieën: 99% van alle onderdelen kunnen worden gesepareerd – inclusief complexe geometrieën en gevoelige materialen.
  • De meest korte productwisseltijden maken flexibele automatiseringssystemen mogelijk die aan de eisen van de toekomst voldoen.
  • Buitengewoon behoedzame separatie van onderdelen dankzij 3-as-vibratietechnologie: vrije beweging van de onderdelen in alle richtingen, nauwkeurige instelling van de trillingsparameters maakt een optimale amplitude voor het omdraaien van onderdelen mogelijk. Minimale slijtage, omdat de onderdelen niet worden gerecirculeerd. Legen van de platform mogelijk.
  • Nagenoeg slijtagevrije werking door geavanceerde magneetspoel-actuatoren; geen perslucht nodig
  • Nauwkeurige onderdeelherkenning dankzij instelbare integreerde achtergrondverlichting/optioneel SmartSight-systeem voor optische onderdeelherkenning.
  • Systematische oriëntering en uitlijning van de onderdelen door gestructureerde platformen mogelijk (groeven, gaten, verlagingen / nesten).

Voordelen van het Asyril-toevoersysteem met MELFA-robots

Asyril en Mitsubishi Electric hebben gezamenlijk een software-bibliotheek (Plug-In) ontwikkeld die een directe communicatie tussen Asycube en MELFA-robots mogelijk maakt. Hierdoor wordt de ontwikkeling van toepassingen makkelijker.

  • High-level-commando's maken het makkelijk om de feeder in een richting of terug te laten trillen.
  • De programmering van de toepassing en de communicatie met Asycube vinden direct via de MELFA-robots plaats.
  • De software-bibliotheek (Plug-In) kan zonder kennis van programmeren worden gebruikt.
  • De implementatie en de besturing zijn mogelijk via de simulatiesoftware RT ToolBox.

Met de steeds hoger wordende kwaliteitseisen, voornamelijk bij gevoelige componenten, biedt de MELFA-robot in samenspel met de Asycube-feeder een flexibele, eenvoudige en goedkope oplossing voor het separeren van kleine tot grote onderdelen, en maakt tegelijkertijd een snelle cyclustijd mogelijk.

Asyril