MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Aandrijfsystemen en robotica

Aandrijfsystemen

Frequentieomvormers (of aandrijvingen) dienen om toerental/draaimoment of de positie van elektromotoren te regelen. Het brede assortiment frequentieomvormers van Mitsubishi Electric biedt oplossingen voor alle soorten toepassingen, van eenvoudig tot high-end, en met geïntegreerde "veilige stop" (STO – Safe Torque Off ) als standaard (EN ISO 13849-1 PLd / cat.3 resp. EN 61508, EN61800-5- 2 SIL2).

De FR-A800-serie ondersteunt ook functionaliteit, zoals SS1, SS2, SLS en SOS met PLe- en SIL3-certificering, die voor high-end-machines noodzakelijk zijn. De aansluiting aan de frequentieomvormer kan met behulp van de CC link IE Safety Communication Function of via PROFIsafe via een netwerk plaatsvinden.

De frequentieomvormers FR-E700-SC voor een veilige stop en FR-E700-NC voor CC-Link-communicatie voldoen aan de eisen van de veiligheidsfunctie STO (Safe Torque Off = veilige stop). Deze kunnen direct aan een veiligheids-PLC, een veiligheidsrelaismodule en aan noodstopschakelaars worden aangesloten en voldoen aan de eisen van de normen EN ISO 13849-1, categorie 3/PLd, EN 62061/IEC61508 SIL2 en der EU-richtlijnen.

Servosystemen

Servo's bieden tegenwoordig de perfecte oplossing voor maximale prestaties en besturingsmogelijkheden van motoren. Nauwkeurige bewegingen met hoge snelheden alsmede geïntegreerde veiligheidsfuncties, zoals "veilige stop" (STO – Safe Torque Off ) conform IEC/EN 61800-5-2:2007 stellen al het andere in de schaduw. De veiligheidsfuncties van de versterker kunnen worden uitgebreid met een extra veiligheidsmodule conform EN 61800-5-2 tot "veiligheidsstop 1" (SS1 – Safe Stop 1), "veilige remaansturing" (SBC – Safe Brake Control), "veilig beperkte snelheid" (SLS – Safe Limited Speed) en "veilige snelheidsbewaking" (SSM – Safe Speed Monitor). Alle veiligheidsfuncties kunnen via het SSCNETIII/H-netwerk via een veilige communicatie worden geactiveerd.

Robotica

Mitsubishi Electric robots biedt zowel bij SCARA als ook bij knikarm-systemen absolute toptechnologie. De robots voldoen aan de nieuwste ISO-10218-1 (2011) richtlijnen voor robots en robotrandapparatuur en voldoen aan de eisen conform ISO 13849-1 categorie 3.