MITSUBISHI ELECTRIC Veranderingen ten goede
Belgium

Flexibele productie voor Smart Industry nieuw gedefinieerd

Het Linear Transfer System van Mitsubishi Electric voor een intelligente besturing van de onderdelenstroom in de productie vertegenwoordigd de wereldwijd meest geavanceerde transportoplossing voor productieprocessen. Het hart van het systeem is de Smart Carriage.

In order to ensure we deliver a Linear Transfer System that delivers greater benefits in specification, advanced performance and a host of additional features, it will now be launched in April 2021.

Smart Carriage-technologie: Vooraan in de digitale revolutie

Ontwikkeld in samenwerking met onze e-F@ctory-partner APT Automation biedt de Smart Carriage met geïntegreerde intelligentie een volledig nieuwe mate van flexibiliteit voor de productiesector wereldwijd, met aanzienlijk grotere flexibiliteit voor verpakkingsprocessen, de mogelijkheid van kleinere batchgroottes alsmede een nog niet eerder behaalde mate van individualiseerbaarheid voor fabrikanten.

Met een transportsnelheid tot 4 m/s bij lasten tot 5 kg, of bij geringere versnelling en snelheid met een maximale nuttige belasting van 12 kg, is de Smart Carriage voorzien van een eigen 24 V DC-spanningsbron om sensoren, grijpers en actuatoren ook tijdens het bewegen van stroom te voorzien.

Autonome beslissingsmogelijkheid in real time

Het Linear Transfer System houdt rekening met de steeds hoger wordende eisen van de digitalisering en maakt een nieuwe configuratie van productielijnen in real time mogelijk.

Een draadloze verbinding tussen het Linear Transfer System en de Smart Carriage maakt reacties in real time mogelijk. Bovendien is het systeem voorzien van de Servo-Motion-technologie van Mitsubishi Electric, waardoor ook zelfstandig gestuurde acties, zoals de synchronisatie met MELFA-industrierobots van Mitsubishi Electric, mogelijk zijn.

Opgebouwd op standaardcomponenten verzamelt de Smart Carriage gedetailleerde informatie over de verplaatsing en kan op elk willekeurig moment gegevens over de bewerkingstoestand van het product op de transportband registreren. De Smart Carriage krijgt een instructie, waar hij naartoe moet gaan, kan er echter zelfstandig naartoe gaan.

Een uitgebreid datageheugen maakt het voor Smart Carriage mogelijk om producten te herkennen, optimale verplaatsingen en doelen te kiezen, productinformatie te verzamelen en op te slaan en tussen stations, bovengeschikte MES-systemen en databanken te communiceren.

Flexibiliteit voor gelaagde 3D-productiemachines

Smart Carriages kunnen tussen horizontale en verticale productielijnen heen en weer wisselen, waardoor in steeds veeleisender productieomgevingen meerdere werkstappen aan verschillende producten kunnen worden uitgevoerd.

Een Smart Carriage kan tussen parallelle verpakkingslijnen wisselen en maakt daardoor verschillende productafhankelijke processen mogelijk die op het product zijn afgestemd en dan direct of op een later moment intelligent op de banden worden samengebracht.

Productielijnen worden afhankelijk van de ordereisen en beschikbare capaciteit op verschillende bewerkingsstations automatisch opnieuw geconfigureerd. Hierdoor ontstaat een duidelijk betere benutting van de installatie alsmede een aanzienlijke grotere flexibiliteit.

De geringe minimale afstand tussen enkele Smart Carriages op een band – minder dan 1 mm – maakt het mogelijk om het aantal van de daarop aanwezige Smart Carriages te verhogen, hetgeen de productiviteit significant vergroot.

Uitgebreid veiligheidssysteem

Een geïntegreerde veiligheidsscanner detecteert het zodra een operator de veiligheidszone betreedt en verlaagt de snelheid van de Smart Carriages naar een ongevaarlijke waarde. Daarom kan het Linear Transfer System in een omgeving worden gebruikt zonder veiligheidsafzettingen, waardoor de beschikbaarheid van de installatie wordt vergroot. Bovendien ondersteunt de Smart Carriage zowel STO als ook SLS en verbetert daardoor ook de veiligheidsuitrusting.

Het versnellen en afremmen van de Smart Carriage met 3g maakt een zelfstandige positionering met een behoorlijke snelheid en positioneer- en Herhalingsprecisie van ±0,1 mm mogelijk, zonder extra hulpmiddelen. Een speciaal ontwikkelde technologie ter voorkoming van botsingen voorkomt botsingen, zelfs als zich veel Smart Carriages met hoge snelheid op de banden bewegen.

Meer informatie?

Als u geïnteresseerd bent in onze Smart Carriage-technologie voor Linear Transfer-systemen, sla deze pagina dan op als bladwijzer of neem contact met ons op.